Wanneer u merkt aan het eind van de maand dat uw u niet alle rekeningen meer kan betalen. Of wanneer u altijd een roodstand heeft op uw bankrekening kan het van pas komen om een passend budget te maken om ervoor te zorgen dat dit niet voort blijft zetten, en mogelijk in hoge schulden terecht komt. Helaas lopen incassokosten snel op, en je kan het bijna zien als weggegooid geld. Vele willen dan beginnen met budgetteren maar weten niet hoe ze dit handig kunnen aanpakken. De eerste stap is voor vele vrij duideljk. Zet alle inkomsten en uitgaven naast elkaar en zie hoeveel er over blijft. Dit is vaak het geld dat u kan gebruiken om levensmiddelen van te kopen. Wanneer u nu al merkt dat uw uitgaven hoger zijn dan uw inkomsten dan is het tijd om stappen te ondernemen.

Vaak merken wij dat vele mensen geprobeerd hebben om te budgetteren maar merken dat het toch nog vaak fout gaat. Meeste mensen vergeten dat het zomaar kan zijn dat de auto, wasmachine of koelkast kapot kan gaan. Wat nog vaker vergeten wordt is dat er ook belastingen betaald moeten worden als waterschapbelasting en gemeentelijke belastingen. Dit kan al snel oplopen tot honderden euro´s. Dit zijn zaken waar een goed budget rekening mee moet houden.

Vermindering van de Uitgaven

Extra inkomsten genereren is niet altijd mogelijk, en zelf twee stappen naar voren kan één stap naar achteren zijn. Zo kunnen de toeslagen verminderd worden wanneer u meer gaat verdienen. Het is belangrijk dat u hier altijd rekening mee houdt. Vaak kan u ook besparen op kosten als gas en electra en tv en internet. Ga altijd na of u al bij de goedkoopste zit en is het echt noodzakelijk dat u een nieuwe dure telefoon heeft? Wij merken dat Simpel vaak goede deals heeft om de telefoonkosten te verlagen. Dit is een goed begin voor budgetteren