Wanneer u een achterstand heeft op uw huur dan kan het zijn dat de eigenaar een vonnis gaat halen bij de rechtbank waarin hij een huisuitzetting eist. Aangezien dit een vrij zware stap is, is de rechtbank hier niet happig op. Een huurbaas mag u dit aanvragen na drie maanden achterstand. Wanneer u een drie maand achterstand heeft maar toch naar een oplossing wilt zoeken is het van belang dat u snel actie onderneemt.

Wanneer u een achterstand heeft kan het zijn dat u gedagvaard wordt bij de rechtbank. Tijdens deze hoorzitting is het vaak het best om een advocaat mee te nemen. De rechter wilt graag weten of het inderdaad noodzaklijk is om u het huis uit te zetten en wilt er graag alles aan doen om dit op een goede manier op te lossen. Dit De eerste stap die u vaak het best kan zetten is te laten zien dat u van goede wil bent om de huur zo snel mogelijk in te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door een bewindvoerder in te schakelen. U laat dan aan de rechtbank zien dat u bereid bent om stappen te ondernemen om het probleem op te lossen. Wanneer dit niet op tijd gebeurd kan het zijn dat er een vonnis wordt uitgesproken dat hen het recht dat er een huisuitzetting plaats vindt.

Huisuitzetting na het vonnis

Wanneer het vonnis is uitgesproken kan u nog vaak een betalingsregeling treffen met de deurwaarder. Wanneer u bewind heeft zal de bewindvoerder dit voor u regelen. Wanneer u hier geen gebruik van maakt en de vonnis wordt doorgezet dan is het van belang dat u de woning ¨schoon¨ oplevert. Dit houdt in dat er geen eigendommen van u meer in de woning staan want anders kan het zijn dat deze weggegooid worden. Hou ook altijd goed in de gaten of er een datum staat gepland van de huisuitzetting.

Wanneer u hier last van heeft en toch graag stappen wilt ondernemen dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden.